O masă caldă, în dar pentru 30 de vârstnici

O masă caldă, în dar pentru 30 de vârstnici
30 de persoane în vârstă se vor bucura miercurea viitoare, în data de 22 aprilie, de o masă caldă încărcată cu bucate tradiționale.

 

Acţiunea, numită "Bunici fericiţi", se va desfăşura în localitatea Sălicea din comuna Ciurila, în organizarea Ioanei Oprea, proprietara unei pensiuni din zonă, în colaborare cu asociația Magic People. Intenția de a pregăti un astfel de eveniment pentru cei vârstnici a venit din dorința proprietarei de a face ceva pentru cei care rămân singuri de sărbători. 

"Am observat că aceste evenimente de sărbătoare s-au rărit, cu trecerea anilor, din diverse motive: fie s-au "rărit" sau „împrăştiat în lume" rudele, fie nu mai au, sau, mai bine zis, nu îşi mai fac timp să se reunească, fie, pur și simplu, nu se mai gândește nimeni la aceste momente în familie. Indiferent de motiv, ideea este că acest dor de "sărbători împreună" mă copleșește mereu, iar acum m-am hotărât că e cazul să fac ceva să îl domolesc: să organizez o masă festivă, cu cât mai mulți invitați, de dragul vremurilor vechi", a declarat Ioana.

"Bunici fericiți" se înscrie în seria evenimentelor organizate în cadrul proiectului "Nepoți de Crăciun", conceput de asociația Magic People, o organizație nonprofit care dorește să își aducă contribuția în a ajuta moral și material în special copiii și vârstnici. Fondatorul asociației este Cristian Gog, clujeanul câștigător al concursului Românii au Talent, ediția 2012.

Comenteaza