O maşină a Consulatului maghiar din Cluj a lovit un minor de 17 ani VIDEO

O maşină a Consulatului maghiar din Cluj a lovit un minor de 17 ani VIDEO
O maşină a Consulatului maghiar din Cluj a lovit un minor de 17 ani. Accidentul s-a petrecut aseară, pe o stradă din Cluj-Napoca. Şoferul în vârstă de 29 de ani este cercetat acum pentru vătămare corporală din culpă. Martorii spun că maşina consulatului a efectuat o manevră neregulamentară, dar menţionează că pietonul traversa strada pe culoarea roşie a semaforului.

Accidentul a avut loc în centrul municipiului Cluj-Napoca, în apropiere de sediul Consulatului Ungariei.

Martorii spun ca masina consulatului a ieşit de pe o străduţă şi a virat la stânga, cu toate că aici e amplasat un indicator care obligă la dreapta; după ce a virat la stânga a lovit pietonul aflat în traversare pe trecerea de pietoni, dar pe culoarea roşie a semaforului.

Polițiștii au deschis o anchetă penală pe numele șoferului. Carmen Jucan, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, explică în materialul video ce caută poliţiştii

Reprezentanții Consulatului nu au dorit să dea informații cu privire la identitatea șoferului și nici dacă era sau nu în timpul serviciului.

Minorul lovit a fost transportat la Unitatea de Primire Urgenţe cu multiple leziuni. "Pacientul prezenta un traumatism cranio-cerebral de grad 0, fractură de umăr stâng şi o fractură de şold", spune directorul medical al spitalului judeţean din Cluj, Monica Costin.

Adolescentul a fost investigat din punct de vedere neurologic, după care a fost internat la Clinica de ortopedie.

UPDATE  Consulatul Maghiar a emis un comunicat de presă în această după-masă: "Consulatul General al Ungariei la Cluj-Napoca a aflat cu regret despre accidentul rutier, care a avut loc in seara zilei de 18 februarie 2014. Conform cercetărilor efectuate până în prezent, angajatul Consulatului General este nevinovat, și a procedat legal pe tot parcursul evenimentului. Consulatul dorește însănătoșire grabnică tânărului implicat în accident. Mulțumim pentru corectidudinea și promptitudinea de care au dat dovadă autoritățile române", arată Consulatul în comunicat.


Reporter: Alin Golban
Operator: Călin Fedeleş

 

Comenteaza