Foto O nouă arie naturală urbană în Cluj? "Zona asta unde Someșul se revarsă în mici bălți e realmente superbă!". PĂCAT DE GUNOAIE

Puțini clujeni știu că, deși ajungi doar din Florești lângă Compania de Apă Someș SA, de fapt arealul ține de Cluj-Napoca, nu de Florești, pentru că limitele UAT Cluj-Napoca sunt până la barajul din imagine, pe conturul companiei.

"De aceea, și cerem o fâșie de câțiva metri pentru pistă și alee de la companie ca sa ajungem la limita administrativă a Clujului, apoi să continuăm prin Florești și Gilău. La un moment dat, suntem siguri că se va rezolva cu compania de apă pentru a retrasa limita de protectie sanitară si astfel gardul să fie mutat puțin. Ca să ne asigurăm de protejarea zonei ăsteia, se poate declara arie naturală protejată urbană.

Aici filmăm cu poetul Florentin Popa, surprins de Radu Gaciu, cum dă de gard. Ne bazăm pe o poveste mai veche cu el în care ne zicea cum încerca să găsească o alternativă de plimbare /mers spre Cluj, în afară de drumul național. Din pacate, o problemă persistă: gunoaiele sunt peste tot, la baraj, pe maluri, în crengi, în bălți revărsate, o instalație imensă de societate contemporană", transmit cei de la Someșul nostru. 

 

Etichete
Comenteaza