O nouă firmă promite bani din banii clujenilor

O nouă firmă promite bani din banii clujenilor
O companie ce oferă credite pe sistem piramidal, asemenea Euro Credit Cassa, este verificată de comisarii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Cluj.

După ce angajaţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj au amendat firma Euro Credit Cassa ca urmare a faptului că acordă "credite" pe sistem piramidal, o nouă firmă, Invest System Capital, din Oradea, le oferă clujenilor "împrumuturi" cu condiţia ca aceştia să cotizeze lunar cu diferite sume. Reprezentanţii companiei nu au dorit să discute despre acuzaţiile care li se aduc.

"Am mai descoperit o societate cu materiale identice cu Euro Credit Cassa, care se numeşte Invest System Capital şi are sediul în Oradea. Am mers cu colegii mei la sediul din Cluj ca şi cum am dori un împrumut. Nu am primit nicio informaţie, nu ni s-a dat niciun document, ni s-a cerut să venim cu documentele de identitate. Am întrebat ce comisioane şi ce dobânzi au", a declarat Mircea Radu, comisarul-şef al CJPC Cluj, despre firma care în Cluj-Napoca îşi are sediul într-o clădire de birouri de pe strada Republicii nr. 81. La momentul controlului, inspectorii CJPC au constatat că întreaga documentaţie a firmei este asemenea celei a Euro Credit Cassa. Aceasta foloseşte un sistem de refinanţare prin care colectează de la clujenii cu care încheie contracte cuantumul unei rate lunare fixe care se constituie într-un fond comun, urmând ca oamenii să primească împrumurile de care au nevoie după o tragere la sorţi.

"Am descoperit că au exact aceleaşi acte ca şi Euro Credit Cassa, practic documentele sunt copy-paste. Oferă aceleaşi informaţii şi au acelaşi regulament. Reprezentanţii firmei urmează să vină la noi cu documentele de constituire. Până acum au încheiat contracte cu Invest System Capital 11 persoane. Oamenii nu au nicio garanţie că îşi vor primi banii pentru că nu este un CAR sau un IFN. Ei aduc bani de acasă pentru creditarea firmei. Cu 200 de lei în cont (capitalul social minim al firmei - n. red.) nu poţi acorda credite de 200.000 de lei", a adăugat Mircea Radu. El a făcut referire şi la compania Euro Credit Cassa, care a reuşit să atragă circa 1.500 de clujeni care plătesc rate lunare fixe în aşteptarea unui credit pe care pot să îl primească şi după mai mulţi ani.

"Euro Credit Cassa şi-a schimbat denumirea în Favorit Solution, iar această firmă a fost din nou verificată. Mai multe persoane ni s-au adresat. Oamenii cer să li se restituie banii şi au fost refuzaţi, spunându-li-se că a avut loc o şedinţă a Consiliului de administraţie şi că nu se pot restitui banii după o astfel de întrunire", a afirmat Radu. Conform reprezentanţilor CJPC Cluj, în contractul încheiat de clujeni cu firma Favorit Solution se specifică faptul că "momentul câştigării dreptului de cumpărare nu poate fi anticipat sau predeterminat. Se poate întâmpla ca membrul să dobândească acest drept spre sfârşitul termenului de execuţie". "Asta se poate întâmpla şi după 10-15 ani. Oamenii aduc bani de acasă", a explicat Radu.

Reporterii ZIUA de CLUJ au încercat să discute cu reprezentanţii Invest System Capital şi au vizitat sediul firmei din Cluj-Napoca, în care trei persoane lucrau într-un spaţiu de birouri proaspăt amenajat. "Noi aşteptăm să vedem poziţia oficială a CJPC, iar Departamentul juridic al firmei va lua nişte măsuri", a declarat Sandor Szilard, directorul de vânzări al Invest System Capital. În momentul în care a aflat că reporterii ZIUA de CLUJ au fost cei care au publicat mai multe articole referitoare la activitatea Euro Credit Cassa, Szilard a preferat să încheie conversaţia."În acel articol aţi folosit numai calomnii pentru a vă face audienţă", a acuzat acesta.

Firmă fără date de contact

La fel ca şi Euro Credit Cassa, Invest System Capital are mai mulţi asociaţi de origine maghiară: Bernula Arpad şi Berta Csaba. În plus, pe site-urile de specialitate nu au putut fi găsite informaţii cu privire la telefonul de contact al companiei, ci doar adresa: strada Piaţa Cetăţii, numărul 1C din Oradea.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

Comenteaza
loading...