News alert Video O nouă plângere penală împotriva medicului Lucan

O nouă plângere penală împotriva medicului Lucan

Deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu a depus, miercuri, o nouă plângere penală împotriva medicului Mihai Lucan, fostul șef al Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca.

Ungureanu a depus la DNA mai multe documente prin care îl acuză pe Lucan de abuz în serviciu, delapidare și luare de mită.

"Așa cum am promis, am depus astăzi o nouă plângere penală sub forma unui denunț împotriva inculpatului Mihai Lucan, fostul șef al Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca. Am depus mai multe documente relevante care indică faptul că Lucan a comis mai multe fapte de abuz în serviciu, delapidare și luare de mită. În ultimii ani, Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal condus de Lucan a achiziționat mai multe echipamente medicale de peste 5 milioane de euro prin încredințare directă și a favorizat un număr redus de firme care au muls bugetul Institutului și l-au adus în pragul falimentului", a explicat deputatul într-o postare pe Facebook.

Ungureanu susţine că nu doreşte să îl vadă pe doctorul Lucan după gratii, ci să recupereze prejudiciul: " Nu-mi plac cătuşele, nu-mi place spectacolul sinistru a celor care ies şi intră pe această poartă sau de la DIICOT cu cătuşe. Dacă sunt prejudicii, vreau ca acestea să fie recuperate la bugetul de stat, să ajungă înapoi la Institut. Nu mă interesează să facă cineva nici măcar o zi de puşcărie, mă interesează să fie recuperat prejudiciul", adaugă deputatul clujean.

"Funcția de cetățean este cea mai importantă. Vă îndemn pe toți cei care aveți cunoștiință de fapte de natură penală care afectează sistemul sanitar, vă rog din suflet să căutați sprijin în justiție. Nu ne vom face țara bine fără să ne implicăm", a mai spus Ungureanu.

Mihai Lucan mai este vizat într-un dosar, aflat pe rolul DIICOT.

DIICOT a informat că dosarul care-l vizează pe Mihai Lucan are ca obiect efectuarea de cercetări faţă de membrii unui grup infracţional organizat constituit de către suspecţii Mihai Lucan, Valerian Lucan şi Dan Emil Fofiu-Sânpetreanu, în calitate de angajaţi ai persoanei vătămate Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, având ca scop însuşirea, folosirea, traficarea, după caz, a bunurilor aflate în patrimoniul Institutului, în favoarea SC LUKMED SRL.

Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca ar fi fost prejudiciat cu 5.169.406,91 lei. Ar fi fost folosite resursele financiare, materiale şi umane ale Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca în beneficiul clinicii aparţinând SC LUKMED SRL. Mai mult, pacienţii operaţi în clinica privată ar fi avut cheltuieli de internare în ICUTR mult reduse faţă de tarifele de spitalizare stabilite anual de Institut.

Comenteaza