O organizaţie a tinerilor maghiari din Cluj protestează în scandalul afişelor ilegale ale UDMR

O  organizaţie a tinerilor maghiari din Cluj protestează în scandalul afişelor ilegale ale UDMR
Acţiunile "anti-maghiare" ale primarului Sorin Apostu şi ale Primăriei sunt "extrem de jignitoare faţă de comunitatea maghiară din Cluj", crede Forul Tineretului Din Judetul Cluj (KIFOR), după ce ieri Primăria a sancţionat UDMR şi o agenţie de publicitate pentru montarea ilegală a două afişe publicitare.


">

"Este de neînţeles cum un oraş care candidează la titlul de "Capitală Culturală Europeană 2020" poate coborî, în decursul a numai câteva săptămâni la nivelul epocii Funar", arată Borzasi Sarolta, reprezentantul KIFOR. Acesta adaugă că plăcuţele multilingve amplasate la intrarea în oraş au fost demontate în urmă cu trei săptămâni iar apoi a fost amplasată o plăcuţă în faţa soclului statuii lui Matei Corvin. Borzasi mai adaugă şi că singurul spectacol maghiar din cadrul Zilelor Clujului "a fost întrerupt cu premeditare pentru sărbătorirea victoriei echipei clujene U Mobitelco". "Conflictul interetnic fiind evitat doar multumită ploii care a deranjat ambele evenimente. Organizația noastră felicită rezultatul extraordinar al echipei "U Mobitelco" însă regretă decizia regretabilă a organizatorilor, respectiv a Primăriei", a mai arătat aceasta.

"Atragem atenţia primarului Sorin Apostu, că instituţia pe care o conduce, nu reprezintă doar acel segment de 79% din populaţia oraşului de etnie română, ci şi comunitatea maghiară din Cluj, care îşi foloseşte limba maternă în şcoli, pe afişe, în magazine, pe stradă ori acasă. Şi nu vom renunţa la acest drept! De asemenea respingem ideea că maghiara ar fi o limbă străină, având în vedere că este o limbă folosită şi de către Primăria Cluj-Napoca într-un oraş care se doreşte a fi cunoscut drept oraş multicultural", a arătat Borzasi. Vezi aici detaliile scandalului

Etichete
Comenteaza