O regiune din Europa, liberă de COVID, intră în Zona Albă

O regiune din Europa, liberă de COVID, intră în Zona Albă
| Foto: Enrico Spanu/REDA&CO

O regiune din Europa, cunoscută pentru plajele sale frumoase și apele limpezi, o destinație de vară iubită de turiștii străini, este aproape liberă de Covid.

Pentru ca o regiune să devină zonă albă și să se întoarcă astfel la normalitatea vieții de dinaintea declanșării pandemiei de coronavirus, indicele de transmitere a virusului COVID-19 trebuie să fie mai mic de 1 și incidența infecțiilor săptămânale să fie până în 50, la suta de mii de locuitori, timp de trei săptămâni consecutive, scrie rotalianul.

Pe măsură ce numărul cazurilor de coronavirus continuă să crească în Italia cu 18.916 cazuri noi pe zi începând de ieri și 280 de decese, guvernul vrea implementarea de noi restricții. De data aceasta este vorba de ridicarea lor. Mai precis, o regiune din țară apare ca fiind aproape liberă de Covid. Este insula Sardinia, cunoscută pentru plajele sale frumoase și apele limpezi, o destinație de vară iubită atât pentru italieni, cât și pentru turiștii străini, anunţă Forbes.

Aici, numărul cazurilor a scăzut atât de mult în ultimele săptămâni, încât practic nu mai este nevoie de alte restricții: începând cu 1 martie, magazinele și restaurantele pot fi deschise în orice moment, un timp de acoperire mai scurt (între orele 13.30 și 5 am) se impune și școlile și alte facilități pot funcționa la 100% din capacitatea lor.

Comenteaza