O româncă este noul consilier al lui Donald Trump pe probleme de ştiinţă şi tehnologie

O româncă este noul consilier al lui Donald Trump pe probleme de ştiinţă şi tehnologie

Daniela Rus este şefa laboratorului de robotică al MIT. S-a născut la Cluj, a absolvit liceul Nicolae Bălcescu, şi a emigrat în SUA în anii '80.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Daniela Rus (57 de ani) va fi membră a Consiliului Consultativ al preşedintelui SUA, Donald Trump, pe probleme de Ştiinţă şi Tehnologie. Ea este în prezent şefă a laboratorului de robotică al Massachusetts Institute of Technology (MIT).
 
Daniela Rus s-a născut în 1963 la Cluj Napoca şi a absolvit liceul Nicoale Bălcescu. A emigrat în Statele Unite în anii '80, iar în 1993, la 30 de ani, a devenit doctor în ştiinţa computerelor la Cornell University. Ea lucrează la MIT din 2003, iar din 2012 este director al Laboratorului pentru Ştiinţa Computerelor şi Inteligenţa Artificială.
 
"Sunt recunoscătoare să pot adăuga perspectiva mea, ca om de ştiinţă în domeniul computerelor, la acest grup, într-o perioadă în care atâtea probleme care implică Inteligenţa Artificială şi alte aspecte ale informaticii ridică întrebări importante, ştiinţifice şi politice, pentru naţiune şi pentru lume", a declarat Rus, conform MIT News. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Etichete
Comenteaza