O studentă de la Cluj, bursieră la o casă de avocatură din Bucureşti

O studentă de la Cluj, bursieră la o casă de avocatură din Bucureşti
O studentă de la Cluj a ajuns bursier la Casa de Avocatură "Boştină şi Asociaţii", împreună cu alţi patru tineri, anunţă azi casa bucureşteană de avocatură.

Cinci studenţi la drept de la Universitatea Bucureşti, Universitatea Babeş-Boylai din Cluj şi Universitatea A.I. Cuza din Iaşi au câştigat burse de merit în cadrul programului "Bursele Boştină- 2012". Este vorba de Mădălina Martin(Cluj), Ion Alexandru (Iaşi) şi Andreea Nica - anul IV şi, respectiv, Mihaela Gherghe şi Laura Irizea- anul III (Bucureşti).

"Anul acesta am fost nevoiţi să acordăm două burse la anul III Bucureşti datorită nivelului excepţional al participanţilor, care au reuşit să impresioneze atât prin nivelul cunoştinţelor teoretice cât şi a felului creativ în care au ştiut să le aplice la speţa propusă", spune Andrei Şerban, avocatul care a jurizat candidaturile. "Ca şi anul trecut, le-am propus candidaţilor, ca pe marginea chestiunilor teoretice din eseuri, să dezbatem şi o speţă întâlnită în practică, astfel încât putem spune că şi anul acesta au câştigat cei mai buni viitori avocaţi pledanţi".

Valoarea unei burse este de 200 de euro lunar şi se acordă pe perioada anului de învăţământ universitar (octombrie - iunie) în care studenţii sunt implicaţi în activităţile academice ale universităţilor respective. Bursele Boştină au fost lansate în anul 2006 la Universitatea din Bucureşti, fiind extinse în 2007 la Universitatea "Al. I. Cuza" din Iaşi şi - din 2008 - la Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj.

Comenteaza