O sută de elevi din Cluj învaţă să facă mărţişoare pe bani europeni

O sută de elevi din Cluj învaţă să facă mărţişoare pe bani europeni
Aproximativ 100 de elevi de clasa I de la liceele „Nicolae Bălcescu" şi „George Coşbuc" din Cluj-Napoca şi de la Şcoala Generală Baciu şi Şcoala cu clasele I-IV din comuna clujeană Suceagu vor participa miercuri la prima ediţie a noului club „Ora de Europa".

Tema primei ediţii a evenimentului, organizat de Centrul Europe Direct, va fi una tradiţională „mărţişorul", ilustrativă pentru principiul european „unitate în diversitate". Evenimentul va avea loc la sediul ADR Nord-Vest din Rădaia, unde cei mici învaţă să confecţioneze mărţişoare cu artistul plastic Oana Tarţa.

"Obiectivul noului club „Ora de Europa" este stimularea creativităţii şi a spiritului de echipă al elevilor din clasele mici. De asemenea, în cadrul acestui club, elevilor le vor fi oferite informaţii de bază despre Europa şi Uniunea Europeană. Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest nu este la prima activitate dedicată copiilor şi tinerilor. Aceştia au fost beneficiarii mai multor tabere, târguri şi ateliere", spun organizatorii.

Comenteaza