Obama şi Boc, o dramă comună FOTO

Obama şi Boc, o dramă comună FOTO
Guvernarea albeşte. Barack Obama a încărunţit în cei trei ani de când se află la cârma guvernului american. Aceeaşi dramă o trăieşte şi Boc.

"Am albit puţin de când am jobul ăsta, dar altfel mă simt destul de bine", spune Barack Obama, preşedintele SUA, care împlineşte astăzi 50 de ani. Fotografiile dovedesc însă că Obama nu a albit "puţin", ci destul de serios.

Prin drama albirii rapide trece şi Emil Boc. Şeful guvernului României este tot de trei ani în funcţie şi a ajuns să albească. Diferenţa este că Boc nu are 50 de ani, precum Obama, ci doar 45, pe care îi va împlini la începutul lunii viitoare.

Oamenii de ştiinţă nu ştiu cu exactitate care sunt cauzele încărunţirii. O ipoteză este aceea că părul albeşte din cauza pătrunderii bulelor de aer în interiorul firelor. În locul unde a pătruns aerul nu se mai poate fixa pigmentul, iar părul se decolorează. Apariţia bulelor e influenţată şi de hormonii tiroidieni şi hipofizari, precum şi de emoţiile negative şi stresul emoţional. Aceasta ipoteză explică albirea parului la persoanele ce au suferit şocuri psihice mari sau tensiuni nervoase îndelungate.

Etichete
Comenteaza