ŞOC LA CLUJ Dezamăgire în "comuna Nokia": "Până o mărs, n-o fost rău. Şi dintr-o dată, Poc!" VIDEO

ŞOC LA CLUJ Dezamăgire în
Cunoscută drept comuna Nokia, Jucu este în stare de şoc. Sătenii au primit cu surprindere vestea închiderii fabricii, iar unii dintre ei încă mai cred că totul a fost doar o glumă. Odată cu venirea producătorului finlandez de telefoane mobile, localitatea s-a dezvoltat cu rapiditate, iar o mare parte din localnici erau angajaţi la Nokia.

Strânşi în curtea primăriei, consilierii locali aşteptau astăzi ca edilul să se întoarcă de la Cluj pentru a organiza o şedinţă de urgenţă. Pe feţele tutror se putea citi îngrijorarea, dar mai ales dezamăgirea. Oamnenii spun că nu se aşteptau ca fabrica să se închidă, mai ales că ei sperau să atragă şi alţi investitori în comună.

"Suntem văduviţi la buget, atât ca forţă de muncă pentru comunitate, pentru judeţ, n-o vedem bună. Fac o întoarcere în timp acum trei ani, în 2008, când o venit Nokia, o fost un sentiment de bucurie, de, şi uite că n-o ţinut mult. Dezamăgiţi, ăsta-i cuvântul", spune Vladimir Mărginean, unul dintre consilierii locali. "O fost o mană cerească când o venit şi acum practic e un dezastru. Aproape 30% din bugetul comunei Jucu venea de la Nokia. O mare dezamăgire. Mulţi oameni lucrau acolo. Şi a fost un plus venirea Nokiei şi acum este un mare minus", spune şi Valentin Moldovan, un alt consilier local.

 

La barul din Jucu ori pe uliţele comunei, sătenii discutau ultimele veşti primite de la fabrica de telefoane mobile. "De aci din comună o lucrat foarte mulţi oameni. Şi ăştia o întreţinut şi familiile, că până o mărs o n-o fost rău. Îi lua cu maşina, îi ducea. Şi dintr-o dată poc!", spune un sătean.

 

Comenteaza