Octavian Hoandră menţionat alături de laureata Nobel Doris Lessing, la Paris

Octavian Hoandră menţionat alături de laureata Nobel Doris Lessing, la Paris
Volumul de poezie al lui Octavian Hoandră, recomandat cititorilor, pe blogul unui cunoscut critic literar parizian.

Volumul de debut în poezie al editorialistului ZIUA de CLUJ Octavian Hoandră, "Journal a Klausenburg", est promovat pe un blog al unui scriitor şi critic literar din Franţa.

Scriitorul şi criticul literar Jean Pierre Bonnel a publicat pe blogul de literatură "Le Blog a Bonnel" o scurtă prezentare a volumului de debut în poezie al lui Octavian Hoandră, "Jurnal a Klausenburg", în traducerea Letiţiei Ilea.

Numele si cartea lui Octavian Hoandră sunt menţionate într-o postare din 19 noiembrie într-un grupaj în care autorul blogului vorbeşte şi de Doris Lessing, laureată a premiului Nobel, decedată cu două zile mai devreme.


Volumul "Journal a Klausenburg" este descris si recomandat pe blogul francez , fiind citate cuvintele lui Jacques Jouet, autorul prefaţei şi care subliniază caracterul meditativ al cărţii. Autorul aminteşte şi faptul că poeziile care alcătuiesc volumul au fost scrise pe telefonul mobil şi postate pe Facebook. "Dar când rezultatul apare, nu doar în virtual, dar şi în concretul unei cărţi, putem zice că progresul tehnologic a avut un efect favorabil", notează blogger-ul literar, care observă că are de a face cu un volum "mai puţin voluminos, dar luminos".

Citeşte aici postarea


Varianta în limba franceză a volumului "Jurnal à la Klausenburg" a fost lansată în luna martie a acestui an, fiind prezentată şi la salonul internaţional de carte de la Paris, sub egida editurii clujene Eikon, prefaţa fiind semnată de poetul francez Jacques Jouet. Traducerea apartine Letiţiei Ilea, cunoscuta a cititorilor francezi.


Ediţia română a cărţii, care reprezintă debutul în poezie al autorului, a fost lansată la Cluj în decembrie 2011, la editura clujeana "Eikon". Cartea include 50 de poeme scrise de autor în cafeneaua sa proprie, a cărei denumire este indicată în titlu şi afişate în timp real pe reţeaua de socializare Facebook. Prefaţa la ediţia în limba română este semnată de poetul Ion Muresan
Scriitor şi editorialist la ZIUA de CLUJ, Octavian Hoandră a publicat, începând cu 1992, două romane, un volum de proză scurtă şi două volume de publicistică. "Jurnal à la Klausenburg" reprezintă debutul său în poezie.


De curând, drepturile de autor pentru acest volum, apărut iniţial la editura clujeană "Eikon" au fost contractate de prestigioasa editură pariziană "Edilivre" şi va apărea în cadrul colecţiei "Classiques" a acesteia. Volumul va putea fi achiziţionat în curând in curand din librăriile din Paris, de pe site-ul editurii (varianta fizică) sau, in varianta electronica de pe Amazon.fr, Chapitre.com, RueduCommerce.com, Edilivre.com.

 

Comenteaza