Şofer aflat sub supraveghere judiciară, reţinut pentru comiterea unei infracţiuni rutiere

Şofer aflat sub supraveghere judiciară, reţinut pentru comiterea unei infracţiuni rutiere
Un conducător auto aflat sub supraveghere judiciară pentru săvârşirea unor infracţiuni rutiere a fost reţinut de poliţişti pentru o altă infracţiune, tot rutieră.

În această dimineaţă, la ora 08:30, poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Dej au oprit în trafic un conducător auto în vârstă de 30 de ani, din comuna Mica, care circula pe strada Piaţa 16 Februarie din Dej. În momentul controlului, s-a constatat că acesta emana halenă alcoolică, însă şoferul a refuzat să fie supus testării cu aparatul etilotest şi să îi fie recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

"Poliţiştii l-au condus la sediul Poliţiei pentru identificare şi efectuarea verificărilor care se impun, context în care au constatat că acesta se afla în perioada de supraveghere judiciară, fiind condamnat tot pentru infracţiuni rutiere. În cauză se desfăşoară cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice", faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal", au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Judecatoriei Dej cu propunerea de arestare preventivă.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unităţii de parchet competente.

Comenteaza