Şofer beat la volan. Conducea haotic şi a lovit parapeţii de pe Calea Floreşti. L-au oprit clujenii şi l-au dat pe mâna poliţiei

Şofer beat la volan. Conducea haotic şi a lovit parapeţii de pe Calea Floreşti. L-au oprit clujenii şi l-au dat pe mâna poliţiei

Doi şoferi din Cluj-Napoca au oprit un bărbat care conducea haotic o mașină pe Calea Florești și s-a izbit de parapeți, salvând astfel alţi participanţi la trafic de un beţiv la volan. 

Cei doi au oprit apoi și un echipaj SMURD, care se întorcea de la un caz medical. Medicii au fost informați că bărbatul oprit conducea haotic și lovise și parapeții de pe marginea drumului.

Echipajul SMURD a coborât pentru a se asigura că bărbatul nu este în pericol, însă acesta era recalcitrant și emana halenă alcoolică. „Colegii au reușit să-l convingă să coboare și să-l consulte, timp în care au solicitat sprijinul polițiștilor”, au precizat reprezentanții ISU Cluj. Bărbatul a refuzat transportul la spital, dar a fost testat cu aparatul etilotest în momentul sosirii polițiștilor la fața locului și a rămas în atenția acestora.

"La data de 21 iulie a.c., în jurul orei 21.30, polițiștii Biroului Rutier au fost sesizați de către un echipaj SMURD cu privire la faptul că, pe strada Calea Florești, participanții la trafic au oprit un autoturism care circula haotic și care ar fi intrat în coliziune cu parapeții de pe marginea părții carosabile.

La fața locului a fost identificat un bărbat în vârstă de 49 de ani, din Cluj-Napoca. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0.96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal", a anunţat IPJ Cluj. 

Comenteaza