Şoferii băuţi la volan, ţinta poliţiştilor. Câţi au fost prinşi

Şoferii băuţi la volan, ţinta poliţiştilor. Câţi au fost prinşi
Controalele desfăşurate de poliţişti în acest sfârșit de săptămână s-au axat în principal pe depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Astfel, din 29 până în 31 ianuarie oamenii legii au fost prezenți pe principalele artere rutiere din județ, pentru depistarea conducătorilor auto care circulă sub influența alcoolului și, implicit, pentru prevenirea accidentelor rutiere comise pe fondul consumului de alcool. 

În cadrul acţiunilor au fost identificați în trafic patru conducători auto care prezentau o alcoolemie în aerul expirat pentru care s-a impus recoltarea probelor biologice.

Unul dintre ei, un bărbat de 47 de ani din Gilău, a fost prins vineri dimineaţa, la 10:15, pe DN1 E60, pe raza localității de domiciliu. Alţi doi, un clujean de 52 de ani şi un bărbat de 22 de ani din Negreni, au fost depistaţi în cursul zile de sâmbătă. Primul dintre ei a fost prins la ora 20:10 pe Bulevardul Muncii, iar cel de-al doilea la 01:40, pe DN1 E60, pe raza localității Ciucea. În cazul acestuia polițiștii au constatat că nu poseda nici permis de conducere.

Ultimul şofer aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, un tânăr de 21 de ani din Cluj-Napcoa, a fost identificat duminică la ora 04:55 pe strada Izlazului.

Tuturor celor patru conducători auto le-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal. Tânărul de 22 de ani din Negreni este cercetat şi pentru conducerea unui vehicul fără permis. 

Şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

Comenteaza