Şoferii clujeni iau drumul atelierelor de vulcanizare ca să-şi pună cauciucuri de iarnă VIDEO

Şoferii clujeni iau drumul atelierelor de vulcanizare ca să-şi pună cauciucuri de iarnă VIDEO
Tot mai mulţi şoferi clujeni au luat drumul atelierelor de vulcanizare, convinşi de răcirea vremii, dar şi de apropierea datei de 1 noiembrie, de la care intră în vigoare obligativitatea echipării maşinilor cu anvelope de iarnă. Conform legii, cei care vor fi depistaţi fără cauciuri de sezon pe roţile de tracţiune riscă, de luna viitoare, amenzi de peste 500 de lei.

Clujenii au început deja să îşi schimbe cauciucurile, deşi unii consideră că anvelopele s-ar putea uza până la venirea propriu-zisă a iernii.

"Autorităţile să-mi schimbe şi mie cauciucurile dacă e cald afară şi mi se uzează. Eu ştiu că doar de la 7 grade în jos poţi să le pui pe cele de iarnă", spune un şofer.

Mulţi dintre şoferi preferă însă cauciurile second hand, datorită preţului. "Cei mai înţelepţi au început să vină de vreo 7-10 zile şi acum după răcirea vremii sperăm să vină şi mai mulţi. Costă de la 50 de lei cea pe 13 , la 80 cea de 15 sau 100 de lei pentru masinile mai mari", spune proprietarul unei vulcanizări, Sorin Mureşan.

Proprietarii de autoturisme sunt obligaţi să aibă cauciucuri de iarnă cel puţin pe roţile care asigură tracţiunea. "Cei care nu au anvelope de iarnă pe carosabil cu zăpadă riscă amenzi echivalentul a 9 puncte de amendă sau chiar 21", spune purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere, Sorin Precup.

Valoarea unui punct de amendă este de 67 de lei. Amenzile sunt de până la 4000 de lei pentru firmele de transport care nu îşi echipează corespunzător maşinile din dotare.

(Bianca SUCIU)

Comenteaza