Şoferii indisciplinaţi au rămas luni fără permis

Şoferii indisciplinaţi au rămas luni fără permis
Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au continuat şi luni acţiunile în baza planului „Sărbători de Iarnă în Siguranţă", pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în perioada premergătoare sărbătorilor.

În urma controalelor desfăşurate au fost constatate zece infracţiuni judiciare, la regimul circulaţiei şi de altă natură.

Pentru neregulile constatate poliţiştii au aplicat 175 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 126 pentru nerespectarea normelor rutiere, prevăzute de OUG 195/2002 modif., 33 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, prevăzute de Legea 61/ 1991, patru pentru nerespectarea normelor din domeniul silvic, prevăzute de Legea 171/2010, şi 12 pentru alte abateri.

De asemenea, atât în baza neregulilor constate, cât şi pentru a-i determina pe conducătorii auto să conştientizeze posibilele pericole la care se expun atunci când nu îşi iau toate măsurile de prevenire, poliţiştii clujeni au reţinut 12 permise de conducere şi au retras patru certificate de înmatriculare.

Etichete
Comenteaza