Şoferii indisciplinaţi, pişcaţi de poliţişti. Câţi au rămas fără permis

Şoferii indisciplinaţi, pişcaţi de poliţişti. Câţi au rămas fără permis
Şoferii indiciplinaţi sunt greu de oprit. Drept dovadă, controalele poliţiştilor se lasă mereu cu o ploaie de amenzi sau cu ridicarea permiselor de conducere.

Ultima razie efectuată de oamenii legii pentru prevenirea şi sancţionarea abaterilor rutiere, precum şi pentru fluidizarea circulaţiei a avut loc marţi. Cu acest prilej, s-a acţionat atât în localităţile urbane cât şi pe principalele sectoare de drum naţional din judeţ.

În cadrul acţiunii, pentru abaterile constatate poliţiştii au fost nevoiţi să aplice peste 130 sancţiuni contravenţionale. De asemenea, au fost constatate 6 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice şi zece permise de conducere au fost ridicate în vederea suspendării.

Spre exemplu, la ora 10:05 un şofer de 34 de ani din judeţul Bistriţa-Năsăud a fost prins conducând pe raza localităţii Cuzdrioara, deşi avea permisul suspendat. Spre seară, la 19:03, un alt conducător auto, un bărbat de 45 de ani din Geaca, a fost depistat sub influenţa băuturilor alcoolice la volan. În urma celor constatate, poliţiştii i-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ambii şoferi sunt acum cercetaţi penal, primul pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată, iar al doilea pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a unor substanţe, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul Penal.

Comenteaza