Şoferii indisciplinaţi, pişcaţi în weekend: 500 de amenzi date

Şoferii indisciplinaţi, pişcaţi în weekend: 500 de amenzi date
Aproape 500 de poliţişti s-au aflat în stradă în acest weekend, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru menținerea siguranţei cu prilejul Sfintelor Sărbători de Paști de cult Catolic.

Pentru prevenirea producerii oricăror evenimente negative au fost detaşaţi peste 300 de poliţişti de la ordine publică, 75 de la structurile de poliție rutieră, 65 de polițiști de investigații criminale şi aproape 30 de polițiști specializați în investigarea criminalității economice.

Poliţiştii de la rutieră au acţionat pentru menţinerea fluenţei traficului pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice, pe traseele de acces către aceste zone, precum şi în zona lăcaşelor de cult religios.

Pentru abaterile depistate în această perioadă au fost aplicate aproape 500 de sancţiuni contravenţionale, dintre care peste 360 au vizat nerespectarea prevederilor prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 133 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea vitezei legale.

Ca măsuri complementare, poliţiştii au reţinut 34 de permise de conducere şi au retras 14 certificate de înmatriculare.

În vederea menţinerii ordinii şi liniştii publice, poliţiştii au fost nevoiţi să aplice 77 de sancţiuni pentru încălcări ale Legii 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică.

 

 

Comenteaza