Şoferii, luaţi la control în Noaptea Europeană fără Alcool

Şoferii, luaţi la control în Noaptea Europeană fără Alcool
În noaptea de 17 spre 18 octombrie, cu prilejul celebrării "Nopţii Europene fără Alcool", poliţiştii clujeni au acționat în scopul descurajării conducerii autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice.

Astfel, au fost verificați peste 150 de conducători auto de pe raza întregului judeţ, aceștia fiind informaţi cu privire la riscurile pe care le implică consumul de alcool.

"În cadrul acțiunii au fost constatate contravenții la regimul rutier, precum și infracțiuni. De exemplu, doar pe raza municipiului Cluj-Napoca au fost depistați trei conducători auto sub influența alcoolului. Aceștia au fost sancționați contravențional conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere le-a fost reținut", au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

De asemenea, polițiștii rutieri au fost nevoiți să întocmească trei dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută de Codul penal.

De exemplu, agenţii Secției 6 Poliție au prins, pe Calea Turzii, un bărbat de 47 de ani din judeţul Mureş, aflat sub influența alcoolului. 

Un alt conducător auto, un bărbat de 53 de ani din comuna Tritenii de Jos, aflat şi el sub influența alcoolului, a fost identificat de polițiștii din cadrul Secției 4 Rurală Câmpia Turzii, după ce a fost implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale. Mai exact, în timp ce conducea autoturismul pe raza localității de domiciliu, a pierdut controlul asupra autoturismului și a intrat în coliziune cu două autovehicule parcate.

Polițiștii atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, a celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.

Noaptea Europeană fără Alcool este sărbătorită la nivel european începând din anul 1995, în cea de-a treia săptămână a lunii octombrie.

Comenteaza