Şoferii nu ştiu folosi centura Vâlcele - Apahida VIDEO

Şoferii nu ştiu folosi centura Vâlcele - Apahida VIDEO
Mulţi şoferi de tiruri evită încă centura Vâlcele-Apahida, inaugurată săptămâna trecută în prezenţa premierului Emil Boc. Din acest motiv, echipaje ale poliţiei rutiere şi locale au dirijat astăzi traficul la intrările pe varianta ocolitoare. Deocamdată, şoferii care insistă să intre cu maşinile mari prin oraş scapoă doar cu avertisment, însă de săptămâna viitoare poliţiştii vor aplica şi amenzi.

Prin deschiderea centurii Vâlcele-Apahida, autorităţile locale speră să scoată tirurile din oraş. Mai multe echipaje de poliţie au dirijat traficul la intrările pe noua centură ocolitoare.

"Încă de la primele ore ale dimineţii, un poliţist de la poliţia locală a primăriei şi unul de la circulaţie dirijează tirurile şi camioanele, dar şi maşinile mai mici, spre această centură, ca oamenii să conştientizeze că există această variantă", a explicat Iulia Perşa, de la Biroul Mass-media al Primăriei.

Majoritatea şoferilor au respectat indicaţiile poliţiştilor. Au existat însă şi conducători auto care s-au încăpăţânat să ocolească centura.

Poliţiştii spun că deocamdată nu-i vor amenda pe şoferi.

Şoferii care doresc să intre cu tirurile sau camioanele în oraş au nevoie de o autorizaţie de liberă trecere de la primărie.

Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Alex Dascălu

Comenteaza