Şoferul de troleibuz, vinovat de accidentul de la Calvaria, trage ponoasele

Şoferul de troleibuz, vinovat de accidentul de la Calvaria, trage ponoasele
Şoferul de troleibuz care a provocat accidentul de la Calvaria, de joia trecută, va fi pus la plată.

O clipă de neatenţie îl costă scump pe şoferul de troleibuz care a provocat, joia trecută, un accident sub podul Calvaria. Acesta nu a acordat prioritate tramvaiului, aşa că cele două mijloace de transport din flota Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca s-au tamponat. În urma impactului, mai multe persoane dintre călători au suferit diverse traumatisme.

Şoferul este supus unei cercetări administrative. "Este o comisie formată din cinci persoane care face cercetarea internă, foarte posibil să îl găsească vinovat, pentru că şi poliţia înclină în această direcţie. Îi vom face deviz de imputare şi va plăti pagubele în rate în următorii 4-5 ani", spune directorul CTP, Liviu Neag.

Permisul şoferului a fost suspendat, dar cu toate acestea nu va fi dat afară. "Îi voi căuta altceva de făcut. Şansa lui este că mai are o meserie, pe lângă cea de şofer", a explicat Neag. În ceea ce îi priveşte pe călătorii cu traumatisme, aceştia ar putea solicita daune, însă ele cad în sarcina asiguratorului.

Joia trecută, în jurul orei 10:20, un troleibuz a intrat în coliziune cu un tramvai, pe fondul neacordării de prioritate, în zona podului de la Calvaria. La faţa locului s-au depasat două echipaje de poliţie, două ambulanţe ale Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare, două ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean şi o maşină de transport victime multiple, prin intermediul căreia au fost transportate şase victime la spital. Ancheta poliţiştilor este încă în desfăşurare.

 

 

Comenteaza