Ofiţerul Serviciul Arme Cluj, reţinut pentru 24 de ore

Ofiţerul Serviciul Arme Cluj, reţinut pentru 24 de ore
Ofiţerul Mihai Curt din cadrul Serviciului de Arme, Explozibili şi Substante Periculoase (SAESP) Cluj a fost ridicat în această dimineaţă de procurorii DNA şi dus la audieri. Acesta este şi ofiţerul care a cercetat dosarul "Puşcaşului" de la Galeriile Ferdinand.

Comisarul Mihai Curt a avut în cercetare dosarul lui Marius Moga, "puşcaşul" de la Galeriile Ferdinand. Chestorul Ioan Păcurar, şeful IP Cluj, a spus că nu cunoaşte detalii despre acest caz fiind plecat în concediu, dar a confirmat că acesta este ofiţerul care s-a ocupat de dosarul lui Moga.

 

La această oră, Curt este audiat la DNA în prezenţa unui apărător. Potrivit informaţiilor ziuadecj.ro, în cazul lui Marius Moga, atât armele cât şi muniţia au fost predate la poliţie.

UPDATE: Mihai Curt a declarat reporterului ziuadecj.ro că audierea sa de la DNA nu ar avea legătură cu dosarul penal a lui Marius Moga. "Arma a fost predată, la fel şi muniţiile", a spus acesta.

UPDATE: Mihai Curt a fost reţinut pentru 24 de ore. Ofiţerul SAESP Cluj este acuzat de trafic de influenţă. Surse judiciare spun că acesta ar fi intervenit pe lângă nişte colegi pentru a recupera o maşină reţinută de poliţie într-o anchetă. În acest scop, Curt ar fi pretins 5.000 de euro pentru favorul său.

UPDATE: Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Cluj au remis un comunicat de presă în care detaliază acuzele ce i se aduc comisarului şef din cadrul IPJ Cluj, Mihai Curt.

"Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori au rezultat următoarele: În cursul anului 2011, inculpatul Curt-Iosip Mihai-Ştefan, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul IPJ Cluj, a lăsat să creadă o persoană că are influenţă pe lângă organele de urmărire penală (procurori şi ofiţeri de poliţie) şi funcţionari din cadrul RAR Cluj, respectiv de la Serviciul Înmatriculări Auto Cluj şi că, în schimbul unor sume de bani, poate interveni pe lângă aceştia în vederea restituirii, către denunţător, a unui autoturism de teren şi, ulterior, pentru omologarea şi înmatricularea acestuia. În acest scop, ofiţerul de poliţie i-a cerut denunţătorului suma totală de 5.000 euro şi 3.500 lei, bani pe care i-a primit de la denunţător în perioada 2011-2012. Autoturismul de teren în cauză figura la RAR ca fiind furat şi fusese ridicat de organele de poliţie în vederea continuării cercetărilor, întocmindu-se un dosar penal. Întrucât nu a rezolvat problema legată de înmatricularea autoturismului, la data de 9 ianuarie 2013, inculpatul Curt Mihai i-a restituit denunţătorului suma de 1.000 euro, iar la data de 15 ianuarie 2013 suma de 2.000 euro".

Curt urmează să fie prezentat în cursul zilei de astăzi la Curtea de Apel Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Nicoleta NAP

Alin GOLBAN

 

Comenteaza