Olandez, depistat cu droguri pe Aeroportul Internaţional Cluj. Venea la Electric Castle

Olandez, depistat cu droguri pe Aeroportul Internaţional Cluj. Venea la Electric Castle

Un cetăţean olandez a fost depistat de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Aeroport Cluj-Napoca având asupra sa, ascunse în bagajele personale, substanţe interzise, susceptibile a fi din categoria drogurilor şi substanţelor psihotrope sau psihoactive.

Potrivit IGPF, bărbatul a declarat că a venit în România pentru un festival de muzică din judeţul Cluj şi că substanţele descoperite sunt destinate consumului propriu.

''În cursul zilei de 13.07.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Cluj-Napoca s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind din direcţia Belgia, un bărbat în vârstă de 49 de ani, cetăţean olandez. În baza analizei de risc, bărbatul a fost selectat în vederea efectuării unui control amănunţit asupra bagajelor personale'', informează joi sursa citată.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în bagajele pasagerului, mai multe tipuri de substanţe interzise din categoria drogurilor, substanţelor psihotrope sau psihoactive: 5 capsule cu substanţă vegetală de culoare verde olive susceptibilă a fi canabis, în cantitate de un gram, şi un plic transparent din plastic ce conţine praf de culoare albă, susceptibilă a fi amfetamină, în cantitate de 3,8 grame.

Din primele cercetări a rezultat faptul că bărbatul a venit în ţara noastră la un festival din judeţul Cluj, iar substanţele descoperite asupra sa sunt pentru consum propriu, în scop recreativ.

În cauză sunt derulate cercetări, sub coordonarea procurorilor din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Teritorială Cluj, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc, fără drept, prevăzută la art. 3, alin. 1 din Legea nr. 143/2000, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun. 

Comenteaza