"Ole, ole, ole, ola, unde sunt cei cu ACTA?" Prezenţă timidă a clujenilor la protestul din Unirii FOTO/VIDEO

După încercarea eşuată de la ora 14, clujenii s-au strâns iar în Piaţa Unirii, în jurul orei 16.30, să protesteze anti ACTA. Şi de această dată, numărul manifestanţilor nu a trecut de 50.

Spre deosebire de întâlnirea de la prânz, de această dată, tinerii au venit blindaţi cu bannere, pancarte şi steaguri. Parcă şi măştile "Anonymous" au avut mai multă trecere. 

Manifestanţii au scandat "Veniţi cu toţii şi strigaţi tare, cine vrea ACTA, vrea manipulare", "Pe fir de internet intră un agent secret", "Jos cenzura", "Clasa politică vrea să ne verifică", "România trezeşte-te", "Ale, ale o dorinţă sinceră, România liberă" sau "ACTA egal, control infernal".

În ciuda scandărilor şi a mesajelor de pe pancarte, trecătorii de toate vârstele din Piaţa Unirii nu s-au alăturat manifestanţilor. Au ales fie să stea pe margine şi să privească, fie să treacă indiferenţi. Doar un om al străzii a încercat să anime spiritele însă a fost escortat de cei patru oameni ai legii veniţi să supravegheze evenimentul.

În jurul orei 17.30, protestatarii au plecat spre căminele din Hasdeu pentru a încerca să îi facă pe studenţi să li se alăture.

Nu se ştie dacă astfel de manifestaţii vor mai avea loc la Cluj în zilele următoare.

Etichete
Comenteaza