Omul lui Uioreanu din DNA Cluj şi-a recunoscut vinovăţia

Omul lui Uioreanu din DNA Cluj şi-a recunoscut vinovăţia
Comisarul-şef al poliţiei judiciare din cadrul DNA Cluj, Valentin Tătar, şi-a recunoscut vinovăţia în dosarul de scurgere de infirmaţii secrete în care este cercetat.

Valentin Tătar, comisarul-şef al poliţiei judiciare DNA Cluj, a fost trims în judecată de către procurorii DNA pentru săvârșirea în concurs a trei infracțiuni, din care una în forma tentativei, de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

În acordul de recunoaştere a vinovăţiei, Tătar a acceptat pedeapsa stabilită, de un an şi şase luni de închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de doi ani.

"În perioada ianuarie - iunie 2014 inculpatul TĂTAR VALENTIN, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a transmis unor persoane informaţii nedestinate publicităţii, din 2 dosare penale. În prezenţa apărătorului ales inculpatul TĂTAR VALENTIN a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală, că este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei stabilite, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv: 1 an şi 6 luni de închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani", se arată în comuncatul trimis de DNA.

Potrivit evz.ro, Tătar ar fi furnizat, unor persoane interesate, informaţii care nu aveau caracter public, din anchetele DNA. Printre altele, comisarul-şef al poliţiei judiciare din cadrul DNA Cluj ar fi dat şi detalii legate de dosarul de corupţie în care este implicat Horia Uioreanu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Cluj.

Dosarul său de urmărire penală, împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Cluj.

 

Comenteaza