Oncos cere banii pe pui de la “U” Cluj

Oncos cere banii pe pui de la “U” Cluj
Societatea, fost acţionar majoritar al “studenţilor”, a intentat două procese clubului, în care solicită înapoierea unui împrumut şi plata unor produse.
Universitatea Cluj se află în faţa unui nou litigiu juridic cu societatea cu care a avut raporturi comerciale în anii trecuţi. Oncos, care a şi deţinut clubul de fotbal pentru şase luni în 2008, cere acum în instanţa returnarea unui împrumut de 1,7 milioane de lei şi plata produselor furnizate în perioada 2007-2009, printre care pulpe de pui, chifle sau savarine, în valoare de 140.000 de lei.

La sfârşitul lunii decembrie, reprezentanţii firmei Oncos au înregistrat la Tribunalul Comercial două dosare de ordonanţă de plată împotriva SC CFM Universitatea Cluj SA. Într-unul dintre dosare Oncos solicită plata a 10.000 de euro şi 1,73 milioane de lei plus penalităţi de întârziere de 319.202 lei. “Oncos, ca şi acţionar la clubul de fotbal, a virat acestuia mai multe sume de bani, unele au rămas la club sub formă de acţiuni, însă acestea, cerute în instanţă, au fost cu titlu de împrumut în perioada 2008-2009. Atunci clubul a avut mare nevoie de lichidităţi, iar Oncos dispunea de ele. Acum Oncos, ca şi alte companii, trece prin vremuri grele din cauza lipsei de lichidităţi, a lipsei de subvenţii pentru creşterea puilor şi scăderii puterii de cumpărare a oamenilor. Avem, în total, începute 250 de dosare pentru recuperarea datoriilor de la clienţi”, a declarat pentru ZIUA de CLUJ şeful departamentului juridic al Oncos, Horaţiu Hanganu.

Pe lângă dosarul privind împrumutul, Oncos a înregistrat şi o cerere pentru plata a 221 de facturi trimise la Universitatea în perioada 2007-2009 pentru livrarea a diverse produse. “Acest litigiu trebuie privit ca între un furnizor şi un client. Am furnizat aceste produse până când am spus stop, căci s-a adunat o datorie mare”, a spus Hanganu. Facturile sunt de diverse valori, de la 7 la 700 de lei, pentru produse precum pulpe de pui, salam, savarine, chifle, hârtie igienică sau detergent. În total, facturile depuse la dosar de Oncos însumează 142.194 de lei.

Dacă în dosarul privind produsele, reprezentanţii “U” Cluj au obţinut în urmă cu două zile amânarea judecării procesului pentru angajarea unui avocat, ieri instanţa nu a mai acceptat acelaşi lucru în dosarul privind împrumutul. “Din data de 24 decembrie, când a fost înmânată citaţia, şi până acum era timp suficient pentru angajarea unui apărător”, a precizat judecătorul. Astfel că instanţa a rămas în pronunţare, dând posibilitatea celor de la Universitatea să depună o poziţie scrisă. Patronul “U” Cluj, Florian Walter, a spus că a negociat de mai multe ori o soluţie cu reprezentanţii Oncos, dar că nu a ajuns la o concluzie. “Am discutat de mai multe ori cu cei de la Oncos. Ei vor banii care i-au împrumutat acum doi-trei ani, când aveau clubul. Nu am reuşit să ne înţelegem în niciun fel. Nu ştiu ce s-a întâmplat azi (ieri - n. red.) la proces. Aşteptăm să vedem ce va da justiţia”, a comentat finanţatorul Universităţii, Florian Walter.


Comenteaza