ONG-urile din Cluj, cele mai multe din provincie la Gala Societăţii Civile

ONG-urile din Cluj, cele mai multe din provincie la Gala Societăţii Civile
Numărul proiectelor înscrise la a zecea ediţie a Galei Societăţii Civile de către ONG-uri din Cluj este cel mai mare din provincie, arată organizatorii.

În total, un număr de 109 reprezentanţi ai sectorului non-profit şi neguvernamental din toată ţara vor concura anul acesta la Gala Societătii Civile. Aceştia au înscris în total, la cele 17 secţiuni ale competiţiei, 176 de proiecte şi programe. Secţiunea cu cele mai multe înscrieri este cea de Programe, cu 34 de aplicaţii depuse.


Secţiunea Educaţie, Învăţământ şi Cercetare a strâns 24 proiecte, urmată de secţiunea de Originalitate cu 22 de proiecte şi de cea de Proiecte şi campanii de voluntariat cu 21 de înscrieri.


Ca si la ediţiile anterioare, Bucureştiul are cei mai mulţi reprezentanţi în competiţie - 93 de proiecte şi programe, pe locul doi situându-se Cluj-Napoca cu zece proiecte, urmat de Iaşi cu nouă şi de Braşov şi Târgul Mureş cu câte opt proiecte înscrise în competiţie. În topul oraşelor reprezentate în competiţie se mai află: Timişoara, Baia Mare, Buzău, Constanţa şi Galaţi.


89 din proiectele înscrise la Gala Societăţii Civile 2012 s-au desfăşurat la nivel naţional, 39 la nivel local, 29 la nivel regional şi doar 19 au aria de implementare la nivel judeţean.


De azi şi până în 30 aprilie, proiectele înscrise în competiţie vor fi evaluate şi notate de către membrii juriului, este vorba în total de 60 de specialişti.

Comenteaza