ONU prezice o "foamete de proporţii biblice”. Industria alimentară din România dă asigurări că ne putem autosusţine alimentar

ONU prezice o "foamete de proporţii biblice”. Industria alimentară din România dă asigurări că ne putem autosusţine alimentar
| Foto: abcnews.com

Transportul de marfă alimentară nu mai întâmpină dificultăţi pentru România. După cererea mare de la începutul crizei, retailerii spun că lucrurile au revenit la normal. Chiar şi în caz de secetă puternică, România se poate autosusţine alimentar.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Sorin Minea, preşedinte Romalimenta: Nu ştiu unde va fi foamete, poate, nu ştiu, habar nu am, dar nu în zonele astea şi nu acum, nu văd niciun motiv.

Transportatorii spun că la acest moment au fost depăşite dificultăţile pentru importurile de alimente. Radu Dinescu, Uniunea Transportatorilor: Au fost nişte situaţii legate de Italia, dar în rest nu au fost. Au fost nişte situaţii punctuale legate de Ungaria la un moment dat, legate de autorităţile din România care ne băgau şoferii în autoizolare 14 zile.

Chiar şi în vreme de secetă, România se poate autosusţine în domeniul alimentar. George Bădescu – Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România:  Chiar dacă avem poate nişte situaţii climatologice mai dificile, chiar şi în acest context, potenţialul nostru agricol rămâne unul ridicat. Piaţa alimentară din România sau atractivitatea pieţei alimentare din România e mult mai puternică.

Tiberiu Dăneţiu, director de marketing al Auchan România: Totul e în regulă. A fost vârful din perioada de început. Lucrurile au revenit la normal.

Şeful agenţiei ONU pentru asistenţă alimentară a avertizat că lumea se va confrunta curând cu foamete „de proporţii biblice” din cauza pandemiei de coronavirus, informează Mediafax.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza