Opera este a tuturor. "Aida" are 450 de figuranţi-voluntari

Opera este a tuturor.
Pregătirile pentru spectacolul de operă „Aida” care va avea loc sâmbătă în aer liber sunt pe ultima sută de metri, iar clujenii au putut vedea, deja, o mică parte din timpul repetiţiilor care s-au făcut miercuri pe străzile din Cluj.

Clujul primeşte o nouă însemnătate culturală prin spectacolul de operă „Aida" care are loc sâmbătă, 5 iulie, în Piaţa Unirii, de la ora 20. Spectacolul se desfăşoară în aer liber şi are cu o distribuţie impresionantă, dirijorul italian David Crescenzi, soprana Dragana Radakovic, Hector Lopez şi Ştefan Ignat fiind doar câţiva dintre cei care vor face piaţa să pulseze sub clar de lună.

Noutatea absolută a evenimentului constă în implicarea directă a publicului. Pornind de la considerentul că opera este a tuturor, din distribuţia spectacolului vor face parte şi 450 de figuranţi-voluntari entuziaşti, care vor da culoare scenei. Iniţiativa inedită a fost testată în cadrul avanpremierei „Aida", organizată de Opera clujeană la Alba Iulia, pe data de 21 iunie, aceasta fiind o reuşită spectaculoasă a ceea ce promite să devină o tradiţie a evenimentelor lirice în aer liber

Grandoarea evenimentului va fi asigurată de 8 mari nume lirice, acompaniate de 60 de instrumentişti, 60 de corişti şi 30 de balerini, precum şi de o deosebită punere în scenă a poveştii egiptene prin decoruri impozante, costume strălucitoare, marşul a sute de figuranţi, intrarea soldaţilor călare, totul sub privirile a mii de spectatori. Regia coborâtă în stradă este o noutate pentru Opera clujeană, care proiectează pentru următoarele stagiuni premiere asemănătoare, concerte de operă şi spectacole în aer liber ce vor implica din ce în ce mai mult comunitatea locală.

O primă defilare a figuranţilor-voluntari a avut loc ieri pe străzile Clujului, fapt ce a oferit publicului o avanpremieră la ce se va întâmpla sâmbătă.

 

Etichete
Comenteaza