Foto Operațiune masivă împotriva traficului de droguri în Cluj: Opt persoane au fost arestate

În urma unei ample operațiuni desfășurate de către polițiști și procurori BCCO Cluj, împreună cu DIICOT Cluj, au fost cercetate trei cazuri penale ce vizează activitatea infracțională a opt persoane implicate în trafic de droguri.

Potrivit informațiilor obținute în urma investigațiilor, în perioada august 2023 – martie 2024, șapte persoane, dintre care una a evitat urmărirea penală, au fost implicate în deținerea și comercializarea repetată a drogurilor de mare risc sub formă de cristal și a substanțelor psihoactive, cum ar fi 3-CMC, 4-MMC, 2-CMC și 2MMC, în diverse localități din județul Cluj. Aceste activități ilegale au implicat sume cuprinse între 300 și 3.300 de lei.

În al doilea caz investigat, un individ este suspectat că ar fi manipulat și vândut substanțe cu efect psihoactiv (2MMC) către consumatori din județul Cluj, pentru sume între 300 și 500 de lei, în perioada februarie 2023 – martie 2024.

În cadrul celei de-a treia anchete, două persoane sunt acuzate că au comercializat repetat substanțe psihoactive și droguri de mare risc (2MMC, 2-CMC și 4-CMC) pentru sume cuprinse între 30 și 40 de lei pe gram, în perioada noiembrie 2023 – martie 2024.

Pe parcursul operațiunii, au fost efectuate 27 de percheziții domiciliare în diverse localități din județul Cluj, soldate cu identificarea și confiscarea aproximativ unui kilogram de substanțe interzise, precum și a altor mijloace de probă, cum ar fi telefoane mobile și sume de bani în lei.

La data de 2 aprilie, procurorii DIICOT au dispus, în cele trei cauze penale, reținerea a 8 persoane.

În cursul zilei de miercuri, 3 aprilie, Tribunalul Cluj a dispus arestarea preventivă a celor opt persoane reținute, pentru 30 de zile, urmând ca instanța să se pronunțe și cu privire la propunerea formulată de către procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Cluj de arestare în lipsă a celor doi cercetați care se sustrag urmăririi penale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor brigăzilor de combatere a criminalității organizate Mureș, Alba și Oradea, cel al polițiștilor din cadrul I.P.J. Cluj - Poliția Municipiului Turda și Poliția Municipiului Câmpia Turzii, precum și cei aiSecției Regionale Poliție Transporturi Cluj, de cel al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj Napoca, și al unui echipaj canin din cadrul Direcției regionale Vamale Cluj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și Biroul Tehnic din cadrul D.I.I.C.O.T.

Comenteaza