Operațiunea JUPITER: Percheziții în Cluj pentru fraudă cu fonduri publice / Prejudiciul estimat

Operațiunea JUPITER: Percheziții în Cluj pentru fraudă cu fonduri publice / Prejudiciul estimat
| Foto: ipj cluj

Autoritățile au pus în aplicare mai multe percheziții domiciliare în județele Cluj și Sălaj, într-un dosar de obținere ilegală de fonduri publice.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Cluj, alături de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, au pus în aplicare, în cursul dimineții de joi, 30 mai, 5 mandate de percheziție domiciliară în județele Cluj și Sălaj, într-o cauză penală care vizează comiterea infracțiunii de obținere ilegală de fonduri.

"Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2019 – 2020, mai multe persoane ar fi întocmit, semnat și avizat înscrisuri falsificate, cu scopul accesării în mod ilegal a unor finanțări din fonduri publice", a transmis IPJ Cluj.

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii continuă operațiunile pentru combaterea infracțiunilor economico-financiare și a celor de natură judiciară.

Astfel, persoanele în cauză ar fi încasat sume pe nedrept, cauzând astfel un prejudiciu de 198.766,18 de lei

Comenteaza