Oraşul Comoară şi-a desemnat câştigătorii. Cum arată fotografia care l-a îmbogăţit pe creatorului ei cu 1.000 de lei

Oraşul Comoară şi-a desemnat câştigătorii. Cum arată fotografia care l-a îmbogăţit pe creatorului ei cu 1.000 de lei
Cea de-a V-a ediţii a concursului de fotografie “Cluj-Napoca – Oraşul Comoară” şi-a desemnat câştigătorii. Ocupantul primului loc s-a ales cu 1.000 de lei în buzunar.

Divizat în două categorii, fotografie tradiţională, realizată cu aparatul foto, şi fotografie realizată cu telefonul mobil, concursul a adunat 97 de participanţi.

"Cluj-Napoca-Oraşul Comoară este o campanie adresată pasionaţilor de fotografie, atât profesionişti cât şi amatori, ce îşi propune să-i provoace pe aceştia să-şi măsoare talentul şi îndemânarea într-un concurs inedit, dorind să promoveze ceea ce reprezintă cu adevărat oraşul, vibranţa şi emoţia locului, a oamenilor şi a comunităţii, în instantanee ce-i surprind pulsul în imagini ce nu pot fi transpuse în cuvinte", au declarat reprezentanţii municipalităţii locale.

La secţiunea poze făcute cu aparatul foto, marele premiu, în valoare de 1000 de lei, i-a revenit lui Mircea Marius Neag, care s-a înscris în competiţie cu o lucrare ce depictează lacul Chios învăluit în ceaţa unei dimineţi de toamnă. Pe locul al doilea s-a clasat Cosmin Ignat, el fiind recopensat cu suma de 600 de lei, iar cea de-a treia poziţie, premiată cu 400 de lei, a fost adjudecată de Zita Agona Farkas. Totodată, Dan Tăuţan a câştigan o menţiune specială, de 120 de lei.

În cea de-a doua categorie, prima poziţie a fost ocupată de Diana Alexandra Sciau, care a primit pentru fotografia realizată 500 de lei, cel de-al doilea loc, premiat cu 300 de lei, a fost adjudecat de Mihail Onaca, în timp ce ultima poziţie, recompensată cu suma de 200 de lei, a fost câştigată de Neag Mircea Rusu. La această secţiune, menţiunea specială, de 99,9 lei, a mers către Grigore Pop.

Totodată, premiul special "Ioan Petcu", constând într-un voucher de cumpărături în valoare de 200 lei a fost câştigat de Septimiu Daniel Balica. 

Concursul s-a desfăşurat în perioada 21 octombrie - 5 decembrie, iar participanţii au trebui să trimită maxim două imagini, care să se încadreze în tema "Descoperă Clujul vechi şi nou". Lucrările acestora urmează să fie prezentate publicului larg într-o expoziţie foto, a cărui vernisaj va fi anunţat cât de curând.

Comenteaza