Orașul din Ucraina aflat la doar 250 km de Cluj-Napoca se pregătește de război. A solicitat ajutorul românilor

Orașul din Ucraina aflat la doar 250 km de Cluj-Napoca se pregătește de război. A solicitat ajutorul românilor
| Foto: the independent

Oraşul ucrainean Ivano-Frankivsk, aflat la 250 km, în linie dreaptă, de Cluj-Napoca, se pregăteşte de invazia rușilor şi solicită ajutorul orădenilor.

Ivano-Frankivsk este un oraş din sud-vestul Ucrainei, care are o populaţie de 227.000 de persoane. Deoarece în zonă nu au ajuns trupe ruseşti, numeroase persoane din estul Ucrainei au căutat adăpost în oraş.

Autorităţile locale au nevoie de ajutor pentru că se confruntă cu un val de refugiaţi şi pentru că se pregătesc să se apere în faţa unui eventual atac al ruşilor.

Ajutorul a fost solicitat în cadrul unei conferinţe video la care au participat reprezentanţii oraşului Ivano-Frankivsk şi ai oraşelor înfrăţite din mai multe ţări.

„Reprezentanţii Primăriei Oradea au participat la o video conferinţă convocată de primăria din Ivano-Frankivsk din Ucraina cu oraşele înfrăţite din mai multe ţări. În cadrul întâlnirii online, aceasta a reluat solicitările de ajutor, mulţumind tuturor celor care s-au mobilizat pentru ei şi reconfirmând lista cu produsele de care au nevoie în continuare.

Nevoile oraşului Ivano-Frankivsk, în aceste condiţii grele de război, nu sunt doar cele legate de propria comunitate, având în vedere că administraţia publică respectivă ajută acum şi oraşele bombardate din estul Ucrainei, mulţi dintre locuitorii acestora refugiindu-se în Ivano-Frankivsk”, au anunţat reprezentanţii Primăriei Oradea.

Orădenii au strâns şi până în prezent ajutoare pentru ucraineni, acestea fiind colectate prin centrul organizat de Primărie. De asemenea, produsele adunate prin intermediul primăriilor din judeţul Bihor vor fi trimise la Ivano-Frankivsk.

Totodată, Primăria Oradea şi conducerea Spitalului Clinic Judeţean au realizat o listă cu produse medicale care trebuie să fie achizionate de la furnizori pentru a fi trimise în Ucraina.

În plus, spitalele din Oradea analizează ce echipamente medicale ar putea fi donate spitalelor din Ivano-Frankivsk.

Reamintim, la sfârșitul lunii februarie, chiar în prima zi a conflictului militar din Ucraina, armata rusă a atacat cu rachete aeroportul din Ivano Frankivsk.

Comenteaza