Orban, despre măști: Omul nu s-au născut cu cravata la gât sau cu pantofi cu toc cui, dar s-a obișnuit

Orban, despre măști: Omul nu s-au născut cu cravata la gât sau cu pantofi cu toc cui, dar s-a obișnuit

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că oamenii trebuie să se obişnuiască cu masca pentru a se apăra de virus și, pentru că mulți se plâng că e greu, a comparat purtatul acesteia cu purtatul cravatei sau al pantofilor. 

Premierul a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că s-ar bucura să se găsească cât mai curând un vaccin, dar până când acest lucru se va întâmpla, pentru a ne proteja de virus va trebui să respectăm purtarea măştii, să ne dezinfectăm, să ne spălăm pe mâini mai des, să renunţăm la gesturile de prietenie şi de afecţiune faţă de cei apropiaţi.

În ceea ce privește purtarea măştii, Ludovic Orban a făcut şi nişte comparaţii legate de adaptabilitate.

„Și cu masca… Cred că omul nu s-a născut cu cravata la gât, de exemplu. Cu toate acestea, ne-am obişnuit cu cravata la gât. Omul nu s-a născut încălţat, cu toate acestea mă uit şi acum pe gazon la pantoful cu toc cui. Omul s-a obişnuit cu astfel de lucruri şi cred că adaptabilitatea noastră e cea care trebuie să genereze resortul de evoluţie şi de mişcare într-o direcţie care mi se pare firească şi normală”, a mai spus Orban, conform Mediafax.

Comenteaza