Orban: Nu am avut informaţii că la Unifarm s-ar fi derulat proceduri ilegale

Orban: Nu am avut informaţii că la Unifarm s-ar fi derulat proceduri ilegale
| Foto: profit.ro

Premierul Ludovic Orban a spus, duminică seara, că nu a avut informaţii că la Unifarm „s-ar fi derulat proceduri care nu respectă legea”. Şeful Unifarm, Adrian Ionel, este anchetat de DNA pentru luare de mită, în perioada pandemiei.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Premierul Ludovic Orban a spus, duminică seara, că nu a avut informaţii că la Unifarm „s-ar fi derulat proceduri care nu respectă legea sau că ar fi existat suspiciuni de corupţie”, în contextul în care şeful Unifarm, Adrian Ionel, este anchetat de DNA pentru luare de mită, în perioada pandemiei.
 
„Eu nu am avut niciun fel de informaţii nici eu, nici alţi colegi de ai mei despre faptul că la Unifarm s-ar fi derulat proceduri care nu respectă legea sau că ar fi existat suspiciuni de corupţie. Ăsta e primul şi cel mai important lucru pe care vreau să-l spun”, a spus Orban, la Realitatea Plus, într-o preluare Mediafax.
 
Şeful Executivului a adăugat, în acelaşi context, că „toată lumea încearcă să creeze o legătură între Guvern şi directorul Unifarm”.
 
„Noi l-am găsit în funcţie pe directorul Unifarm Adrian Ionel, mandatul lui expiră în 14 iulie. Nu am luat decizia să îl schimbăm pentru că în plină pandemie să stai să umbli la conducerea entităţilor numai dacă am fi avut informaţii suficiente de clare şi de precise am fi putut să-l schimbăm. Era complicat să îl schimbi din funcţie, pentru că se ştie că procedura de schimbare a unui Consiliu de Administraţie şi a unui manager, în condiţiile legislaţiei actuale, e destul de complicat, adică trebuie să îi plăteşti toate veniturile pe care le-ar fi obţinut până la sfârşitul mandatului”, a subliniat sursa citate.
 
Premierul României a mai spus că dacă şeful Unifarm este vinovat de corupţie, el trebuie pedepsit de justiţie. „Unifarm a avut un rol important, pentru că ne-a salvat din multe situaţii. (...) Dacă au existat acte de corupţie şi dacă DNA are aceste date privitoare la fapte de corupţie, dacă cineva a greşit, trebuie să fie pedepsit”, a mai spus Orban.
 
Procurorii DNA au dispus control judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de marţi, pe numele directorului general al Unifarm, acuzat că a luat mită 760.000 euro.
 
Ionel Eugen Adrian este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, complicitate la trafic de influenţă, instigare la fals intelectual şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.
 
Directorul Unifarm: „Sunt nevinovat şi aştept să pot convinge prin dovezi cu privire la acest fapt”.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza