Ordin de la Zelenski: militarii plecați în misiuni să revină în țară/ Ce sume le-a promis celor care intră în luptă

Ordin de la Zelenski: militarii plecați în misiuni să revină în țară/ Ce sume le-a promis celor care intră în luptă

Preşedintele Volodimir Zelenski a ordonat chemarea tuturor militarilor ucraineni care participă la operaţiuni în afara Ucrainei, pentru întărirea armatei naţionale.

“Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a decis chemarea militarilor participanţi la misiunile de menţinere a păcii, soldaţi profesionişti, implicaţi în misiuni în lume, împreună cu echipamentele lor, pentru a ne întări armata acum, ca reacţie la agresiunea Rusiei”, a notat pe Facebook Andrei Sibiha, şeful adjunct al biroului preşedintelui ucrainean, potrivit Ukrinform, informează News.ro.

Președintele Volodimir Zelenski a anunțat anterior că militarii care luptă împotriva rușilor vor primi un salariu de 3.000 de euro pe lună.

“Bineînțeles, militarii noștri nu se luptă pentru bani, dar asta azi, mâine. Trebuie să înțelegem că, în acest moment, este cea mai importantă meserie – să fii militar și să îți aperi țara. Trebuie să specific că statul le va plăti, adecvat, munca pe care o depun. Îi vom plăti pe toți cei care țin armele în mâna lor cu 100.000 UAH (3.000 de euro - n.red.) pe lună. Nu trebuie să ne mulțumească nimeni, dar trebuie să știe că această țară le este, cu siguranță, recunoscătoare. Vom continua așa până când războiul se va încheia”, a declarat Volodimir Zelenski într-o conferință de presă.

Suma de bani promisă militarilor ucraineni este de câteva ori mai mare decât cea pe care o încasează soldații armatei inamice, conform dezvăluirilor făcute de un prizonier rus (vezi Cât câștigă ofițerii ruși care luptă în Ucraina).

 

Comenteaza