Ordinea şi siguranţa comunităţii, pe lista de priorităţi a poliţiştilor. Aproape 2000 de amenzi într-o săptămână

Ordinea şi siguranţa comunităţii, pe lista de priorităţi a poliţiştilor. Aproape 2000 de amenzi într-o săptămână
În vederea menţinerii ordinii şi siguranţei publice, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj au desfăşurat în cursul săptămânii precedente 19 acţiuni, 288 de controale pe raza judeţului. De asemenea, au fost organizate şi 134 de filtre rutiere.

Dintre aceste activităţi, 46 s-au organizat pe linie de ordine publică, 21 au vizat circulaţia rutieră, 12 s-au desfăşurat pentru linie de investigaţii criminale, iar două au vizat combaterea delictelor economice.

În cadrul acţiunilor au fost constate 39 de infracţiuni, dintre care 28 de fapte au fost depistate în flagrant delict. Cele mai numeroase abateri înregistrate sunt de natură judiciară şi la regimul circulaţiei. De asemenea, poliţiştii au identificat 41 de persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni. Dintre acestea, şase au fost reţinute pentru 24 de ore, iar faţă de patru dintre ele instanţa competentă a luat măsura arestării preventive.

Totodată, au fost depistate două persoane urmărite şi au fost puse în aplicare două mandate de executare a pedepsei închisorii.

În cadrul controalelor s-a verificat activitatea a 180 de unităţi comerciale, precum şi respectarea prevederilor legale privind paza obiectivelor de către 393 entităţi, iar poliţiştii rutieri au oprit în trafic 966 de autovehicule.

"Pentru neregulile constatate, poliţiştii au fost nevoiţi să aplice 1169 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, Legii 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică şi a O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice", au anunţat reprezentanţii IPJ Cluj.

În acelaşi timp, pentru abaterile constatate, poliţiştii rutieri au reţinut 36 de permise de conducere şi au retras 20 de certificate de înmatriculare. De asemenea, s-au confiscat mai multe bunuri deţinute, respectiv comercializate fără respectarea prevederilor legale, în valoare de aproximatov 7.000 de lei.

Comenteaza