Ordonanţa militară nr 8, pricipalele prevederi

Ordonanţa militară nr 8, pricipalele prevederi

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, secretarii de stat Bogdan Despescu şi Raed Arafat au anunţat joi seara emiterea ordonanţei nr. 8, înainte de sărbătorile de Paşte. Documentul ordonanţei nr. 8 va fi publicat în Monitorul oficial. Pieţele din oraşe vor fi deschise, dar se interzice exportul cerealelor.

Principalele schimbări introduse joi seara, 9 aprilie prin ordonanţa nr 8:
 
- pieţele agroalimentare rămân deschise pe toată perioada stării de urgenţă pentru agricultorii care au certificat şi cu respectarea măsurii de prevenire a COVID-19.

- din această seară e permisă circulaţia în afara gospodăriei a titularilor de pescuit pentru desfăşurarea de pescuit comercial şi acvacultură şi pentru comerializarea produselor.

- e permisă circulaţia în afara gospodăriei a apicultorilor spre stupină. Dovada calităţii de apicultor se face cu adeverinţa de apicultor sau orice altă adeverinţă.

- e permisa circulaţia în afara gopodăriei pentru achiziţia de autovehicule şi servicii de reparaţii.
 
- pe perioada stării de urgneţă se interzice şi suspendă exportul pentru grâu, orz, ovăz, porumb, orez, făină de grâu, soia, floarea soarelui, ulei de seminţe, zahăr, biscuiţi, turte sau alte reziduuri din domeniul de panificaţie.
 
- interdicţia zborurilor spre Spania prelungită pentru încă 14 zile, începând din 14 aprilie.
 
- se recomandă autorităţii administraţiilor publice locale să monteze soluţii dezinfectante la intrarea în imobile cu destinaţia locuinţe colective.
 
- autorităţile competente precum Ministerul Transporturilor vor aviza orice transport aerian chiar dacă aeroporturile sunt în subordinea autorităţilor judeţene

- centrele rezidenţiale de îngrijire şi asistenţă a persoanelor vârstnice, centrele rezidenţiale pentru copii şi adulţi, cu şi fără dizabilităţi, să fie obligate să funcţioneze.

Comenteaza