Organizatorii TIFF fac festival de filme horror la Sibiu

Organizatorii TIFF fac festival de filme horror la Sibiu
După ce a extins festivalul internaţional de film de la Cluj în Sibiu şi Bucureşti, Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc va organiza din acest an un festival de film horror şi fantastic, "Lună plină", în Biertan.

Prima ediţie are loc în acest an, între 16 şi 19 august, în judeţul Sibiu. "Este unicul eveniment din România axat în exclusivitate pe cinema-ul horror și fantastic", spun reprezentanţii Asociaţiei pentru Promovarea Filmului Românesc. De altfel, festivalul "Lună plină" a fost prezentat la ediţia din acest an Festivalului Internaţional de Film Transilvania, de la Cluj.

Biertan, localitatea sibiană unde va fi organizat festivalul, este una dintre primele așezări germane din Transilvania, înfiinţată în 1283. Vizionările vor avea loc în două cinematografe în aer liber și în două de interior. Pe lângă pensiunile tradiționale din zonă, cinefilii vor avea la dispoziție un camping modern, precum și un „cartier general", situat în Piața Mare a orașului, unde se va organiza un târg de mâncăruri tradiționale și produse hand made și unde, în fiecare seară, vor avea loc concerte.

APFR arată că festivalul urmăreşte să devină membru al European Fantastic Film Festivals Federation (EFFFF) și să pună astfel România pe harta europeană a acestui gen de evenimente. EFFFF este susținută de programul MEDIA al Uniunii Europene și are ca scop promovarea originalității și creativității filmelor europene fantastice și horror.

Comenteaza