Organul bate rău. Un bărbat a fost făcut sac de box de patru poliţişti

Organul bate rău. Un bărbat a fost făcut sac de box de patru poliţişti
Incidentul s-a produs în faţa unui magazin non-stop din Floreşti. Victima a fost realmente călcată în picioare şi s-a ales cu telefonul spart.

Ştefan Serepi, un bărbat în vârstă de 37 de ani din comuna Floreşti, nu va uita prea uşor noaptea de 23 spre 24 aprilie.

Acesta, uşor ameţit după două sticle de bere şi un pahar de ţuică, băute la o cumnată, a ieşit pe la ora 1:30 noaptea să-şi cumpere ţigări de la un magazin non-stop. Prilej cu care a început şi o doză de bere, chiar în faţa magazinului, unde se mai aflau câţiva consăteni. Însă n-a apucat să bea prea mult din ea, fiindcă la faţa locului şi-a făcut apariţia un echipaj de poliţie din comună, care le-a cerut tuturor celor prezenţi cărţile de identitate.

Explică Ştefan: "N-am vrut să le arăt buletinul pentru că poliţiştii au refuzat să se legitimeze înainte de a-mi cere mie acest lucru. Când au văzut că nu vreau să-mi prezint buletinul, toţi cei patru agenţi au sărit la mine. M-au bătut cu pumnii şi picioarele, mi-au luat telefonul şi mi l-au spart, călcându-l în picioare, iar pe celălalt - care era un smart-phone - mi l-au confiscat, luându-mi şi pachetul de ţigări. După ce s-au săturat să mă lovească cu mâinile şi picioarele m-au încătuşat şi m-au dus la secţie, spunând că-s un infractor şi mi-au scris o amendă de 100 de lei, pe care am refuzat s-o semnez".

Bărbatul spune că, ajuns acasă, a sunat de urgenţă la Poliţia din Cluj, de unde a fost îndrumat să depună o plângere împotriva celor patru agenţi chiar la secţia din Floreşti.

Explică, mai departe, că s-a întors în jurul orei 10.00 la secţie pentru a depune reclamaţia. Însă, fiind zi scurtă, a decis să depună plângerea abia luni, 27 aprilie. Totul pentru că - explică el - urmează la Cluj un curs de agenţi de pază şi ordine şi, dacă ar fi aşteptat la poliţie, ar fi fost nevoit să absenteze de la el.

Ajuns însă la curs, când l-a văzut cât de rău se simte, profesoara l-a trimis la U.P.U., însă omul n-a putut ajunge la unitatea spitalicească. S-a dus direct acasă, fiind nevoit să ajungă la fetiţa lui de şapte ani, bolnavă de autism, care nu acceptă să stea cu alte persoane în afară de membrii familiei şi în acea zi nimeni nu era disponibil să stea cu fetiţa.

A a reuşit abia sâmbătă, 25 aprilie, să ajungă la U.P.U., unde medicii clujeni, după ce i-au făcut investigaţiile necesare, l-au trimis pe Ştefan la I.M.L. Cluj, în vederea obţinerii unui certificat medico-legal. Luni, medicii legişti clujeni i-au recomandat 2-3 zile de îngrijiri medicale pentru cele câteva julituri cu care s-a ales de pe urma confruntării cu poliţiştii.

Explică Ştefan, înainte de a părăsi incinta I.M.L.-ului, parcă autoliniştindu-se: "Mi-a spus şi doamna de la magazin, mai târziu, că poliţiştii, de fapt, m-au confundat cu un bandit, unul Sesu, mare afacerist cu cai, pe care-l căutau cu disperare şi nu reuşeau să dea de el. Dar n-am înţeles de ce mi-au confiscat telefonul şi ţigările..."

Referitor la incident, Simona Vîrci purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj a declarat în exclusivitate pentru Ziua de Cluj: "În noaptea de 23 spre 24 aprilie, la ora 2:30, poliţiştii au intervenit pe strada Gheorghe Doja din Floreşti, în faţa unui magazin, unde s-a reclamat că mai multe persoane tulbură ordinea şi liniştea publică. Cei aflaţi în zonă au fost legitimaţi şi li s-a atras atenţia cu privire la obligaţia de menţine liniştea. Un bărbat, aflat sub influenţa alcoolului, a refuzat să se legitimeze şi a devenit recalcitrant. Poliţiştii au fost nevoiţi să-l încătuşeze pentru a-l conduce la sediul poliţiei, în derularea stabilirii identităţii. Acestuia i s-a aplicat o sancţiune contravenţională, conform prevederilor Legii 61/1991 privind menţinerea ordinii şi liniştii publice".

Comenteaza