Pădure cu proprietari din Cluj, scoasă la vânzare pe un site din China

Pădure cu proprietari din Cluj, scoasă la vânzare pe un site din China

O pădure din judeţul Vrancea a fost scoasă la vânzare pe un site de comerţ electronic din China. Pădurea este deţinută de o societatea comercială din Cluj-Napoca, iar oferta a fost depusă recent pe cel mai mare portal de tranzacţii online din lume, preţul fiind de peste 366.000 de dolari.

Proprietarul pădurii din localitatea Ploscuţeni, judeţul Vrancea, vrea să vândă o suprafaţă de 142 de hectare pe care se găsesc diferiţi arbori, cei mai mulţi fiind goruni, tei, nuci, frasini şi stejari. Vânzătorul susţine că aproximativ 90% din suprafaţă este împădurită şi că pădurea are 80 de ani. Pentru proprietatea scoasă la vânzare pe cel mai mare portal de tranzacţii online din lume, Alibaba, care funcţionează în China. Cel care a postat anunţul solicită 366.234 de dolari.

Conform datelor deţinute de autorităţile locale, pădurea este vândută de o societate comercială cu sediul în Cluj-Napoca, reprezentată de un avocat francez. Anul trecut, în luna noiembrie, societatea a informat Primăria din localitatea vrânceană că vrea să vândă pădurea. Deoarece nu a fost primit nici un răspuns, anunţul a fost retras, iar ulterior a apărut pe portalul chinezesc de comerţ electronic.

Surse locale au transmis corespondentului MEDIAFAX că pădurea a fost cumpărată de societatea clujeană în anul 2007, de la doi cetăţeni români, descendenţi ai boierului Frâncu. Potrivit localnicilor, preţul solicitat pe site-ul Alibaba este mare, în condiţiile în care pădurea nu are 80 de ani, aşa cum scrie în anunţ, şi este defrişată, din cauza hoţilor de lemn. Aceleaşi surse spun că în zonă hectarul de pădure se vinde cu cel mult 20.000 de lei.

Comenteaza