Palatele romilor din Huedin, ridicate din bani de furat VIDEO

Palatele romilor din Huedin, ridicate din bani de furat VIDEO
La această concluzie au ajuns jurnaliştii de la Daily Mail, care au documentat la Cluj un articol despre clanul Rostaş.

Dacă în Marea Britanie romii se plâng că nu au din ce trăi şi încasează lunar ajutoare sociale, acasă, în România, şi-au ridicat vile impresionante, în curtea cărora parchează maşini scumpe. Urmăriţi un reportaj de Cosmin Oanţă şi Szucs Zoltan.

Potrivit jurnaliştilor de la publicaţia britanică Daily Mail, clanul Rostaş din Huedin terorizează de mai bine de doi ani navetiştii care merg cu trenul între Londra şi Kent. Ei fură de la pasagerii adormiţi bani sau telefoane mobile, pe care le valorifică apoi în ţară. Poliţiştii suspectează că membrii familiei au comis peste 500 furturi, dar au recunoscut numai 185 dintre ele.

Cu banii obţinuţi, romii şi-au ridicat în Huedin mai multe palate cu zeci de camere, pe turnuleţele cărora tronează simbolul bogăţiei.

În faţa caselor, parchează maşini de mii de euro, cu numere de Anglia sau Spania. Jurnaliştii de la Daily Mail au reuşit să stea de vorbă cu unul din membrii clanului Rostaş, care s-a lăudat cu bijuteriile şi ceasurile scumpe pe care le poartă.

Printre locuitorii din Huedin, modul în care romii au reuşit să îşi ridice vilele este bine-cunoscut. Patru din membrii clanului au fost deja arestaţi de poliţiştii englezi şi au recunoscut că au furat. Deşi au lux acasă, pe ei îi aşteaptă ani buni în spatele gratiilor.

 

Comenteaza