Pandemia de COVID anulează transferul profesorului clujean încarcerat în China

Pandemia de COVID anulează transferul profesorului clujean încarcerat în China

Profesorul Marius Balo, condamnat în China, nu poate fi extrădat momentan în România, din cauza pandemiei de coronavirus.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Printr-un comunicat de presă, instituţia a anunţat că profesorul universitar originar din Cluj nu a putut fi extrădat din cauza pandemiei de coronavirus, procedura fiind blocată.

"Ministerul Afacerilor Interne, care organizează transferul propriu-zis al cetăţeanului Marius Balo, a planificat de trei ori trimiterea unei escorte pentru a-l prelua dar, de fiecare dată, la cererea părţii chineze, acţiunea a fost amânată din aceleaşi motive legate de pandemie".

Românul urmează să fie adus în ţară "după revenirea la normalitate". Până atunci, autorităţile române susţin că sunt în legătură cu Marius Balo şi că starea sa de sănătate este una bună. 

"Domnul Balo este la curent cu întreg contextul internaţional, este echilibrat, priveşte amânările transferului său în România drept un mare ghinion şi aşteaptă cu speranţă momentul în care transferul va fi posibil", informează Ministerul Justiţiei. 

Marius Balo s-a stabilit în China în 2010, fiind angajat ca expert în cadrul Grupului de Tehnologie şi Educaţie XinDongFang din Beijing. Din 2013, românul a ocupat postul de profesor la Universitatea Renmin din Beijing. Ulterior, clujeanul a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru o faptă cu un presupus prejudiciu de 80 de dolari. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza