Papa Francisc, plimbare pe străzile goale ale Romei. Suveranul Pontif s-a rugat în fața unui crucifix folosit în timpul ciumei din 1522

Papa Francisc, plimbare pe străzile goale ale Romei. Suveranul Pontif s-a rugat în fața unui crucifix folosit în timpul ciumei din 1522
| Foto: Vatican Media

Papa a pornit duminică într-o plimbare pe străzile pustii ale capitalei Italiei pentru a se ruga la două altare pentru sfârșitul pandemiei de coronavirus.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Suveranul Pontif a părăsit duminică Vaticanul și a decis să se roage la Basilica Santa Maria Maggiore, iar apoi s-a îndreptat înspre biserica Sf. Marcello. Acolo, Papa s-a rugat în fața unui crucifix folosit într-o procesiune din perioda în care ciuma a lovit Italia, în 1522. Suveranul pontif s-a rugat pentru sfârşitul pandemiei şi pentru cei bolnavi, familiile acestora şi sănătatea personalului sanitar şi a lucrătorilor care au grijă de farmacii şi de magazinele cu alimente, anunță Vaticanul printr-un comunicat.

Papa și Vaticanul și-au modificat tradițiile de secole din cauza epidemiei de Covid-19. În multe zone, slujbele au fost anulate pentru a se evit adunările mari de oameni, iar preoții i-au îndemnat pe credincioși să participe la slujbe prin intermediul internetului sau televiziunii.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza