Parada de Ziua Jandarmeriei, prilej de bucurie pentru cei mici şi nervi pentru şoferi FOTO

Parada de Ziua Jandarmeriei, prilej de bucurie pentru cei mici şi nervi pentru şoferi FOTO
Jandarmii clujeni au sărbătorit astăzi 163 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române cu o paradă şi exerciţii demonstrative, în Piaţa Avram Iancu. Dacă programul de Ziua Jandarmeriei a fost un prilej de bucurie pentru cei mici, pentru şoferii care au avut drum prin centru a fost un calvar. Traficul a fost blocat preţ de zeci de minute, iar ploia măruntă care s-a abătut asupra oraşului încă de la primele ore ale dimineţii nu a făcut decât să încingă nervii celor afalţi la volan.

Manifestarea a început cu o slujbă religioasă susţinută de mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ şi a continuat cu exerciţii demonstrative şi prezentarea materialelor de intervenţie, a armamentului şi a altor echipamente şi materiale folosite pe timpul executării misiunilor precum şi a autovehiculelor de intervenţie. La eveniment au participat şi mai mulţi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

În acest an, la data de 3 aprilie, se sărbătoresc 163 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române. Arma jandarmeriei a fost întemeiată de Domnitorul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica, prin semnarea „Legiuirii Pentru Reformarea Corpului Slujitorilor în Jandarmi" la 3 aprilie 1850, moment care marchează naşterea Jandarmeriei Române.

Comenteaza