Parastas în Apuseni la trei ani după tragicul accident aviatic

Parastas în Apuseni la trei ani după tragicul accident aviatic
Slujba de pomenire s-a ținut în locul în care, în 20 ianuarie 2014, s-a prăbuşit avionul la bordul căruia se afla un echipaj medical, iar pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa.

La slujba de pomenire care s-a desfăşurat pe Vârful Petreasa, în Munţii Apuseni, la peste 1.400 de metri altitudine - la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba, au participat în jur de 100 de persoane, localnici și rude. În locul unde, în 20 ianuarie 2014, în urma accidentului aviatic, pilotul Adrian Iovan şi studenta la medicină Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa, localnicii au construit un mic altar din lemn şi au amplasat o cruce de mari dimensiuni în memoria celor două victime, relatează Mediafax.

Printre cei care au participat la slujba religioasă s-au aflat cei care au ajutat la căutarea avionului, unul dintre moţii salvatori, Gheorghe Trif, fosta soţie a pilotului Adrian Iovan, Romaniţa şi băieţelul acestora, respectiv rude şi surori ale studentei Aurelia Ion, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, fostul primar al comunei Horea, Corneliu Olar.

În accidentul de acum trei ani au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sfânta Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator care suferise un accident vascular cerebral.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore şi la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.

 

Comenteaza