Paraşutişti înarmaţi au luat ostatici în centrul Clujului GALERIE FOTO/VIDEO

Paraşutişti înarmaţi au luat ostatici în centrul Clujului GALERIE FOTO/VIDEO
Luare de ostatici în centrul Clujului şi o intervenţie în forţă a mascaţilor. Acestea au fost ingredientele unui exerciţiu demonstrativ organizat, marţi, cu ocazia sărbătoririi a 192 de ani de la înfiinţarea Poliţiei Române.

Scenariul a început cu trei bărbaţi înarmaţi care au coborât cu paraşutele în Piaţa Unirii din Cluj şi au luat ostatici un bărbat şi o femeie într-un autobuz. După negocieri intense, forţele speciale ale poliţiei au intervenit în forţă pentru eliberarea ostaticilor.

După eliberare, un câine antrenat a găsit un dispozitiv explozibil în autobuz, care a fost dezamorsat. Exerciţiul s-a terminat în apluzele a sute de copii prezenţi.

De asemenea, în cadrul evenimentului, mai multe structuri ale poliţiei şi-au prezentat tehnică din dotare.
Şeful Poliţiei clujene spune că a vrut să implice comunitatea în sărbătoarea poliţiei.

"Noi ne dorim ca sărbătoarea poliţiei să devină o sărbătoare a tututor într-o comunitate care se bucură de siguranţa şi linişte şi care îşi răsplăteşte poliţia cu respect şi încredere", a declarat Tudor Grindean, şeful IPJ Cluj.
Cei mai bucuroşi de eveniment au fost copiii, care au avut şansa să se joace cu maşinile poliţiei rutiere sau cu armele din dotarea poliţiştilor.

 

Comenteaza