Parc de 3 hectare, inaugurat în Gheorgheni VIDEO

Parc de 3 hectare, inaugurat în Gheorgheni VIDEO
Parcul de lângă lacul din Gheorgheni, de peste 30.000 de metri păraţi, a fost inaugurat astăzi. Clujenii se pot bucura acum de o pistă de alergare şi una de biciclete, dar şi de cele mai bune condiţii pentru a se relaxa în timpul liber. Costul lucrărilor s-a ridicat la peste două milioane de euro.

Parcul se întinde pe o suprafaţă de 3 hectare şi este unul dintre cele mai mari parcuri de relaxare din ţară, spun reprezentnaţii Consiliului Judeţean (CJ) Clu.

"În primul rând se este un loc de relaxare pentru clujeni. Este vorba de 30.000 de metri pătraţi cu debarcader, cu ponton, cu spaţiu verde de un hectar pentru a face plajă, pistă de biciclete, de alergare, tot ce trebuie pentru un asemenea parc", a arătat Horea Uioreanu, preşedintele CJ Cluj.

Primarul a explicat de ce doar o parte din întregul lac a fost amenajată

"Primăria este proprietara malurilor lacului pe partea aceasta; pe cealaltă parte, din nefericire malurile sunt revedicate sau unele chiar retrocedate la proprietari şi unde am fost noi revendicaţi şi întăbulaţi am reuşit să intrăm în parteneriat cu Iulius Mall; avem în vedere soluţionarea revendicărilor pentru ca şi cealaltă parte să fie redată spaţiului public", a precizat primarul Emil Boc.

Primarul şi preşedintele Consiliului Judeţean s-au plimbat si ei cu bicicletele prin parc

Întregul proiect a fost realizat în parteneriat Cu Primăria Cluj-Napoca si Consiliul Judeţean Cluj, dar costurile au fost suportate de Iulius Group.

Reporter: Anca BACIU

Imagine: Rareş RÂŞNOVEANU

 

Comenteaza